גיא כץ ז"ל

בנם של פרידה ומיכאל. גיא נולד ברמת גן ביום א' בתמוז תשנ"ב (2.7.1992), בן שני להוריו, אח לשרון ולמשה (מושיק).

בין גיא לאחיו הבכור הפרידו שנתיים ובינו לאחיו הצעיר שנה, כך שהם גדלו כשלישייה, מספרים ההורים. משגדל מעט המציא גיא לעצמו שם חיבה – גיאסקי, שמשמעותו תואר אצולה, תואר של נסיך.

גיא נולד בבית חולים הקריה בתל אביב ובשנתיים הראשונות לחייו גדל ברמת גן. בשנת 1994 עברה המשפחה לצור יגאל, ממזרח לכפר סבא. הוא למד בבית הספר היסודי "נוף צורים" ביישוב, המשיך לחטיבת ביניים "רמון" בכוכב יאיר ומשם לתיכון "הרצוג" בכפר סבא.

גיא בלט בלימודיו. הוא בלט בתפיסתו המהירה, באינטליגנציה הגבוהה שלו, בסקרנות וברצון לחקור כל נושא לעומק. "מוח כמו חומצה", היורד לעומקו של כל תחום, כך הגדיר אותו אחד ממוריו. נעם, חברה ללימודים, סיפרה: "אם הייתי צריכה לתאר את גיא במילה אחת – חופר. אם הייתי צריכה לתאר אותו בשתי מילים – צמא לידע".

בגיל עשר חלה גיא בסוכרת נעורים ובשנים הבאות הפסיד בשל כך ימי לימוד רבים. אך הוא התמודד היטב עם המחלה, ועם הזמן הוכיח את עצמו כאוטודידקט והצליח ללמוד את החומר בכוחות עצמו. בבית הספר הוא פיתח מנהג – בכל מדידת רמת הסוכר בדם עודד את סובביו לנחש את המספר שיופיע …

למרות היעדרויותיו הרבות הצליח גיא להשלים את החומר, והוא הצליח מאוד בבחינות הבגרות.

גיא גדל להיות צעיר דעתן, עקשן ובעל נוכחות, שדרש הגינות וצדק ולא ויתר על דרכו ועמדותיו. בעל אופי חזק היה, ידע להסביר היטב את עמדותיו ודעותיו בכל תחום והטביע את חותמו האישי בכל נושא. הוריו מספרים שגיא היה טיפוס של שחור ולבן, לא של גוונים – הוא קלט מצב מסוים, ידע מה לא בסדר ומה צריך לעשות כדי לתקן את המצב.

כתבה טל, חברה ללימודים: "גיא היה האדם הכן והשקוף ביותר שהכרתי, ההיפך המוחלט של צביעות. וגם כשהוא החליף מסכות … כולן היו שקופות וממשיכות לחשוף את האני המוחלט שלו".

גם בבית, כשנוצר מתח מסוים ביחסים או כשחש שנענש שלא כראוי, קרא גיא את בני הבית לבירור. כך זימן פעם את בני הבית ב"בקשה לזימון בית דין משפחתי", שנושאיה – ערעור בגין פסק דין שניתן שלא כצדק, ובקשה לצדק בגין שימוש בכוח, השפעה וסמכות שלא כיאות. במכתב רשמי למדי אך גם מלא הומור הוא פירט את כללי המשפט והצהיר, בין היתר: "האדון גיא כץ מבקש לייצג את עצמו במהלך ההליך המשפטי. במהלך המשפט האדון הנ"ל מבקש את הזכות לקרוא לעד כל אדם רלוונטי, כל עוד יושבע בקיסה [החתולה] למסור את האמת לאמיתה ודבר פרט לאמת, אחרת יסתכן בלעורר את זעמה … בנוסף הנ"ל מתחייב לקבל עליו את החלטתם המשותפת והאחידה של השופטים הנכבדים".

האויב הגדול של גיא היה השעמום, מספרים הוריו. הוא למד, צייר, שיחק במשחקי מחשב מול מתחרים מכל העולם ועסק בספורט באינטנסיביות.

גיא צייר מאוד יפה, והציור הרגיע אותו. בין היתר הוא הירבה לצייר את חתולת הבית האהובה, חתולה פרסית מעורבת ושמה קיסה (ברוסית – כינוי לחתול). החתולה גדלה בבית ארבע-עשרה שנים, והייתה אהבתם הגדולה של שלושת הילדים.

הספורט שבו התמחה גיא היה הוקי רולר – משחק הוקי כשלרגלי השחקנים רולרבליידס. במשחקים הוא בלט במהירותו ובמהירות התגובה שלו.

גיא אהב מאוד משחקי מחשב, והמשחק האהוב עליו היה "מבוכים ודרקונים" (DND). הוא השתייך לחבורה שבנתה עולם שלם סביב המשחק ותיעדה זאת בכתב, כולל תסריטים מלאים ותפקידים לכל משתתף. גיא היה המסטר במשחק, אשר מילא את עולמו בתוכן ובעניין. בעקבות אהבתו למשחק הוא גם אסף חרבות ענק, גילה עניין בתרבות ובמוזיקה של יפן וכונה על ידי חברים – גיא סנסיי. כשגיא פגש אדם חדש, הרבה פעמים שאלתו הראשונה הייתה: מה אתה מעדיף, סמוראים או נינג'ות?

גיא גם שיחק ב"קונקס" – משחק המאפשר בנייה בתלת-ממד. בין היתר בנה מטוסים, מכוניות ואף דינוזאור מהלך.

בזכות עיסוקיו אלה לגיא הייתה אנגלית מצוינת, אותה דיבר במבטא אמריקאי מושלם – עד כדי כך שמורתו לאנגלית התפלאה לגלות שהמשפחה אינה דוברת אנגלית בשגרה. הוא גם דיבר רוסית, אותה לימד את עצמו בעזרת המחשב.

הבית בו גדלו שלושת האחים היה מרכז מפגש לחברים, שקראו לשלושה: הכצי"ם. גיא בלט בין החברים בבית, ועם השנים בלט גם בבית הספר. סיפרה שחר, חברה ללימודים: "אני זוכרת אותו מהימים הראשונים של החטיבה, נער די נמוך, די רחב, ומאוד סגור בפני העולם … תמיד חשבתי שמזל סרטן מתאים לו, ולו רק משום שגם הוא עטה שריון כבד סביב הנפש שלו, המורכבת ממילא. אבל נהיינו חברים טובים כמעט מהרגע הראשון … כל כך הרבה רגעים עברנו יחד, כמו הלימודים המשותפים, המפגשים אחרי הצהריים ובסופי שבוע. ומשום מה גם אז, לא משנה כמה היה סגור, הוא תמיד היה במרכז, אפילו בלי כוונה – מעין כריזמה טבעית, שרק עכשיו אני מבינה שהייתה לו.

כשעברנו לתיכון שמתי לב לשינויים אצלו. הוא כבר לא היה כל כך נמוך, גם לא כל כך רחב, אלא בריא וחזק יותר בכל מובן … בנוסף לכך נדמה שהשריון שלו התפורר עם הזמן. הוא חייך, גם חיוכים דביליים נורא, צחק מכל הלב (וגם פיתח הומר ייחודי משלו על הדרך), הרשה לעצמו לדבר על שטויות, חיבק ובכלל פתח לפנינו את עומק אישיותו. הוא באמת פרח ושגשג בקצב מהיר".

שני, שלה גיא עזר רבות בלימודים ובחיים החברתיים בבית הספר, סיפרה: "אתה תמיד עודדת, תמכת, עזרת ושמחת לראות אותי בכל מצב. היית בעל שמחת חיים כל כך גדולה … תמיד היה לך משהו חכם להגיד על כל דבר ועל כל נושא, וזה היה פשוט כיף לנהל איתך שיחה. אני חושבת שעזרת לי להתפתח בהמון תחומים באישיות שלי: בחברה, בלימודים ובביטחון העצמי שלי".

סיפרה אווי, חברה: "גיא, היית בכל רמ"ח איבריך אציל נפש, חכם, מקסים וגורם לכל אדם לרצות להיות החבר שלך. הדרך בה תמיד דאגת לכולנו, בה הראית והוכחת את עצמך כג'נטלמן מוחלט המציע עזרה … כל כך חכם, נותן עצות טובות ובעל קסם אישי מיוחד במינו. בכל שיחה היינו דנים בנושא ובוחשים בו שעות על גבי שעות, כי על הדעות שלך אין מצב לוותר …"

לקראת סוף הלימודים בתיכון התחיל גיא לדבר על הצבא. למרות מחלתו, סוכרת נעורים, לא הייתה לו דילמה אם לשרת או לקבל פטור. היה ברור לו שהוא מתנדב לשרת כי כך חונך, למלא חובות למדינה. סיפרה חברה ללימודים: "ידענו שזו הולכת להיות עבודת נמלים בשבילו להגיע לשם ובכל זאת הוא לא התלונן על הקושי, רק מדי פעם הביע אכזבה מדחייה נוספת של תאריך הגיוס שלו. כשהוא כבר התגייס, אי אפשר היה לפספס את הניצוץ החדש בעיניים שלו".

גיא התגייס לצה"ל ביום 23.2.2011. כשאר בני משפחתו הוא ביקש לשרת בחיל האוויר. הודות לנתוניו הגבוהים הוא נבחר ליחידה לשיתוף פעולה, המתאמת בין חיל האוויר לחילות היבשה. גיא היה גאה מאוד בשירותו וביחידה.

סיפר חבר ליחידה: "איך יודעים שכבר שמונה בבוקר? גיא נכנס למשרד ומודיע 'בוקר טוב' בקול עמוק ובחיוך רחב … אחוז הנימוסיות ביחידה עלה פלאים מאז שגיא הגיע, תמיד אומר 'סליחה, אפשר בבקשה, אני יכול להפריע רגע?' … וכמובן גם רמת העומק ורוחב הידע בתחום התעופה. רק גיא יכול להיכנס לחדר ולהצהיר 'אני לא מבין למה סקאד B נחשב בקטגוריית הטילים לטווח בינוני ולא טווח קצר', או 'מדוע מנוע כוכב טוב יותר ממנוע טורי'?"

סיפר יפתח, חבר ליחידה: "אני זוכר איך הוא כל הזמן הסתקרן, שאל, למד, ניסה לדחוף את עצמו לדעת יותר ממה שהוא אמור לדעת, והכול על דעת עצמו. הרבה פעמים הצעתי לו עזרה בדברים אבל הוא אמר 'לא, אני רוצה לגלות לבד' … והתכניות שלו להמשך הדרך. גיא, כל הזמן אמרת שאתה אוהב את התפקיד אבל לא נהנה ממנו ותמיד שאפת להתקדם. אני זוכר שאמרת שאתה לא יודע אם לחתום קבע או לא, אבל שלקורס קצינים אתה חייב לצאת".

יריב סיפר: "אהבתי את הפעמים בהן ניגשת אלי ואתגרת אותי בשאלות. היה לך ניצוץ שהבריק בעיניים בכל פעם שצברת עוד פיסת מידע ורשמת אותו בפנקס הקטן שלך".

כתבה לינדה: "היה בך המון תוכן. אי אפשר פשוט לקרוא לך גיא, כי זה היה הרבה יותר מזה. התמימות, העדינות, הנחמדות, האהבה והחברות שהענקת ליחידה רק גרמו לי להרגיש ששווה להיות כאן, שיש אנשים שאכפת להם … מקסים, ומצחיק, וחכם, ואכפתי, טוב לב, נאמן, סקרן ומלא באמביציה כל יום מחדש. וריגשת אותי יותר מכול שהיית כאן, חייל של היחידה לשיתוף פעולה, אמיתי, רגיל, ובכל זאת מיוחד. בחרת להיות חלק מהמערכת והיית נאמן לה, וחסיד לה".

גיא נפל בעת שירותו ביום י"ב באייר תשע"א (16.5.2011), אחרי החמרה במחלתו. בן שמונה-עשרה בנפלו. הוא הובא למנוחת עולמים בחלקה הצבאית בבית העלמין בכוכב יאיר. הותיר הורים ושני אחים.

ספד לגיא מפקדו, אלוף משנה ירון: "מבט חודר, בולט, זקוף קומה. שואל וחוקר, צועד במסדרונות היחידה. סקרן, לא מתעייף, מחייך, עוד פיסת מידע – זוהי דמותך, גיא.

הכרנו משפחה מדהימה שהביאה אותך אלינו, נחוש לשרת, לתרום, להיות חלק ממשהו גדול. מבטך ודמותך ילוו אותנו שנים רבות. נכנסת ללב … ולאלבום התמונות, לזיכרון לבדו, מוקדם מדי, בחטף.

נזכור, נכאב, נתעצב ונחייך – לזכרך. אתה חלק מהיחידה לשיתוף פעולה – לעד!"

ברשת פייסבוק הוקמה קבוצה לזכרו של החבר גיא כץ, בה כותבים חבריו ואוהביו. רבים מהכותבים הם מקבוצת "החבר'ה בוקר" – בני נוער מהיישוב שהיו מגיעים בהסעה לבית הספר מוקדם משאר התלמידים, והתגבשו לחבורה סביב גיא.

שחר כתבה: "גיא לא היה עבורי סתם ידיד, ו'חבר טוב' היא גם הגדרה לא מדויקת בשבילו. הוא היה ועודנו חלק בלתי נפרד מחיי וממני עצמי, מישהו שבאמת לא הייתי מסוגלת לדמיין את חיי בלעדיו.

אבל עכשיו הדמיון הפך למציאות. מתגעגעת אליו, לרודן הבולשביקי, לגאון המרושע, לגיימר, לסרבן הפייסבוק ה(כמעט) נצחי, לבחור עם הטעם אולי הכי נוראי במוזיקה שיצא לי להכיר, לצייר בחסד, לדעתן בעל התשובות המוכנות מראש, לחובב הפיזיקה המושבע, לאיש השיחה שמעולם לא שעמם, ל'ג' (הכינוי שנתתי לו פעם), לחלק ענקי בפאזל של חיי, לחבר הטוב, אולי הכי טוב".

כתב חגי: "נקטפת מאיתנו מוקדם, מוקדם מדי. והרי היו לך כל כך הרבה דברים עוד לעשות … רבים מאיתנו כבר גמרו אומר בליבם להשלים עבורך את כל מה שלא הספקת להשלים. לקרב את העולם לחזון שלך איך עולם צריך להיראות, לכתוב את כל מה שלא סיימת לכתוב, להקדיש לך כל מעשה, בעיקר אם היית אומר על זה פאנצ'-איט. ואת הפאנצ'-איט הזה אני באמת אנסה שלא לקלקל".

דנה כתבה: "ועכשיו גיא, אני רק רוצה שתדע שאני מתגעגעת אליך מאוד, ואמשיך להתגעגע … כי בכל הבדיחות, המשחקים, התחרויות והרגעים הקטנים והסתמיים של היום יום יהיה חסר משהו – והחיסרון הזה, הריקנות הקטנה הזו, תמיד תזכיר אותך, גיא. ובכל הרגעים השקטים בהם לא יעבור לי דבר בראש אני אמשיך למצוא את עצמי בוהה באוויר, ואז מסיטה לאט לאט מבט למעלה ותוהה – איפה אתה עכשיו? … כנראה שבפנים זה אף פעם לא יתעכל באמת, זה תמיד יישאר לא הגיוני, מוזר. איך אתה, שהיית הכי טוב, הכי שפיץ, שתמיד ניצח את כולם כמעט בכל דבר אפשרי, לא הצלחת לנצח גם את המחלה הארורה הזאת?"

כתבה סנה: "גיא, תודה על שהיית מאזן אותי כשהייתי יוצאת מפרופורציה, על שהיית מבלה איתי ומדבר איתי על נושאים ששנינו יודעים שלא היינו מדברים עם אנשים אחרים, תודה על הכנות שלפעמים החזירה אפילו את הראש המעופץ שלי לעולם האמיתי. תודה על שהיית אחד האנשים הבודדים שהיו שם בשבילי עם מספיק סובלנות … תודה על הכול".

אופיר כתבה שיר לזכר גיא: "… למה נדמת ביום שליו כמו זה? / למה הלכת בגיל כה צעיר? / ואין תשובה, ואין עונה / רק רשרוש העלים לוחש / רק קול הציפורים מהדהד / רק הרוח את הלילך מלטפת / ורק אותה תחושה רעה נשארת // …

בין השבילים החשוכים שלא נגמרים / בין טיפות הגשם הרטובות והקרות / בין הרוחות המתחזקות עוד ועוד / בין הכוכבים המנצנצים מעל ראשינו הגדולים / היכן? היכן אתה בתוך כל זה?"

(מתוך מפעל ההנצחה הממלכתי "יזכור", שנערך ע"י משרד הביטחון)

סוציולוגיה

סוציולוגיה הוא מקצועי דינמי הכולל גישות תיאוריות ופרשנויות שונות ליחסים האנושיים ותופעות חברתיות. תכנית הלימודים מיועדת לסייע ללומדים לפתח יכולות ניתוח של עובדות והנמקתן, לגבש משפחה וחיברות. בכל נושא מוצגים ונידונים מושגים ורעיונות מרכזיים המעסיקים את החברה בת זמננו. דרכי ההוראה מגוונים וחוויתיים וכוללים: עבודות בקבוצות, דיונים, חקר עיתונות סרטים ומדיה, משחקי תפקידים, סיור לימודי וכדומה

ביולוגיה

ביולוגיה מקצוע מדעי שחוקר את עולם הטבע על כל האורגניזמים (היצורים) החיים בו: עולם החי ועולם הצומח. מהאורגניזמים הגדולים ביותר בעולם, ועד לאורגניזמים המיקרוסקופיים ביותר.
הביולוגיה מאפשרת לנו להבין כיצד האורגניזמים, כמו גם בני האדם, פועלים באינטרקציה עם הטבע. יש לביולוגים תפקיד חשוב בשמירה על הטבע שסביבנו!

בעזרת הביולוגיה, יש למדענים את היכולת לבצע מחקרים מדעיים פורצי דרך בתחומים רבים. לדוגמא עצירת התפשטות מחלות, כמו עכשיו במלחמה במגפת הקורונה!

הביולוגיה מלווה אותנו בעצם בכל תחום מחיינו.

מגמת ערבית

מגמת ערבית חושפת את התלמידים לעולם עשיר, דינאמי ומרתק. ידיעת השפה מאפשרת היכרות עם העולם הערבי הסובב אותנו ומעניקה כלים להבנת היחסים הבינלאומיים עם מדינות ערב. נושאי הלימוד מגוונים ומבוססים על מיומנויות השפה: קריאה כתיבה האזנה ושיח. דרכם התלמידים ידעו להתמודד עם טקסטים מתוך העיתונות, מאתרים ערביים וירחיבו את ידיעותיהם בתרבות ובדת האסלאם. הלימודים במגמה פותחים צוהר להשתלבות במגוון תפקידים במגזר הפרטי, הציבורי בקהיליית המודיעין ובמערכת הביטחון ובעולם התקשורת והעסקים.

היסטוריה

לימוד היסטוריה הוא חקר התרבות והחברה האנושית בעבר. לימודי ההיסטוריה מספקים הכרה מעמיקה של תרבויות ואנשים, הבנת תהליכים תרבותיים שהשפיעו על העולם והכרת ערכים הומניים ומוסריים. לימודי ההיסטוריה מספקים לנו זהות: מי הוא האדם ? כיצד אומות ומדינות נוצרו והתפתחו ? 

היסטוריה היא התשתית לכל תחומי הידע האחרים העוסקים בהבנת האדם. כל מדעי הרוח והחברה עוסקים ומתבססים על היגיון של חשיבה היסטורית. כאשר אנו לומדים היסטוריה אנחנו פותחים חלון להבנת העולם בו אנו חיים, הבנת אנשים וחברות המאפשרת לראות את הפרטים שמרכיבים את התמונה הכוללת, מאפשרת להתבונן לעומק ולראות דברים אחרת ומזוויות ראיה שונות. לימוד ההיסטוריה מפתח מיומנויות למידה מתקדמות, יכולת להעריך ממצאים היסטוריים, ראיות ומסמכים היסטוריים,  יכולת להעריך פרשנויות סותרות ולהסיק מסקנות מניסיון עבר

כלכלה

הכלכלה היא המדע המנתח את תהליכי קבלת ההחלטות של בני האדם בבואם לספק את צרכיהם, ברמת הפרט, החברה העסקית והמשק בכללותו. לימודי הכלכלה מספקים לתלמידים כלים להתנהלות מושכלת יותר כצרכנים, עובדים, או בעלי עסק בעתיד, ומסייעים להם לגבש את עמדתם ותפיסת עולמם האישית. במקביל מפתחים התלמידים יכולת לנתח אירועים אקטואליים, להבין ולבקר תהליכים חברתיים בארץ ובעולם תוך שימוש במושגים ומודלים כלכליים נפוצים.

ספרות

המגמה מאפשרת הצצה אל עולם הספרות העולמית והישראלית, אל תרבויות שונות ונושאים אוניברסליים ולאומיים, חברתיים ואנושיים.  המגמה תסתייע במדיית הקולנוע גם כן, שמשלימה את הנושאים בהם נעסוק. 

תוך קריאה ביצירות קנוניות וגם חדשניות ועכשוויות , ייחשפו התלמידים לעולמות תרבותיים, חברתיים במחוזות רחוקים, זרים ואף ארץ ישראליים. מבעיות מוסר, חברה, מעמדות, ביקורת חברתית, חשיפת פרצופה של החברה בתקופות ובחברות שונות  אל מעמד האישה בארץ ובעולם, סוגיית פליטים, סכסוך ארץ ישראלי- ערבי/ פלסטיני וכלה ביחסים הורים וילדים ואף האדם בראי של עצמו. 

מדעי המחשב

במגמת מדעי המחשב אנו מכשירים את התלמידים  לנתח בעיות והצעת דרכים לפתרונן באמצעות המחשב. ככל שהתלמיד מתקדם במסלול הוא מבסס לעצמו שיטה ייחודית לפתרון וכתיבת תכניות בסגנון אישי. 

הלימוד משלב לימודים תאורטיים והתנסות במעבדה כשלאחר לימוד נושא חדש התלמידים מתרגלים את הנלמד באמצעות כתיבת תכניות והרצתן במעבדת המחשבים.

הלמידה במגמה תורמת להתפתחותו האישית של הלומד. היא מפתחת מיומנויות חשיבה, יישום וניתוח ומהווה קרש קפיצה להצלחה בתחומים מגוונים וזאת ע"י  התמודדות עצמאית הבונה את הביטחון העצמי של הלומד המרגיש כיצד הרעיון והפתרון האישי שלו מצליח לפתור את הבעיה.

כימיה

למקצוע הכימיה חשיבות רבה עבור כל המבקש ללמוד מקצוע מדעי או הנדסי ברמה אוניברסיטאית. כמקצוע ליבה מדעי, הבגרות בכימיה מקנה את הבונוס המקסימלי בכל הפקולטות בארץ ומקנה פטור מקורסי קיץ עבור סטודנטים המתחילים בלימודי רפואה, רפואת שיניים ורוקחות.

יחד עם זאת, כימיה היא לא רק מקצוע לבגרות, אלא גם מגמה חווייתית, מעצימה ומהנה שמיועדת לכל תלמיד סקרן שרוצה לדעת יותר אודות תהליכים המתרחשים סביבנו, להבין ולחקור אותם.

ההוראה במגמה מגוונת וכוללת: מעבדות מתקדמות, סיורים לימודיים, השתתפות בכנסים אזוריים, תחרויות ארציות, הרצאות העשרה מפי המורים בבית הספר ומרצים חיצוניים ופעילויות מאתגרות במהלך השיעורים כחלק משיטת ההוראה.

מזמינות אתכם להצטרף למשפחת הכימאים של תיכון הרצוג! 

פסיכולוגיה

פסיכו = נפש, לוגיה = תורה.

הפסיכולוגיה עוסקת בחקר מהות נפשו של האדם, 

מודעותו ודרכי התנהגותו, תוך הבנה שישנה חוקיות בהתנהגות האדם. 

במסגרת הלימודים נלמד ונצפה במחקרים וניסויים מדעיים בנושאים כגון:

כיצד אנו לומדים? מהו "אופי" /אישיות וכיצד היא פועלת? 

מחשבת ישראל

במגמת מחשבת ישראל התלמידים נחשפים בפני הוגים שונים לאורך ציר הזמן המתחיל במאה הראשונה לספירה ועד היום. הלימודים מוקדשים להכרת הטקסטים שהשפיעו על ארון הספרים היהודי ובכלל. מדובר בשיעורי חשיבה לא  קונבנציונליים המוקדשים לדיונים והעמקה. שיעורים העוסקים גם בדילמות  מוסריות ובשאלות פילוסופיות קיומיות, כגון זהות היהודית ישראלית וזוגיות ואהבה.

פיסיקה

"אני אף פעם לא חושב על העתיד – הוא מגיע מספיק מהר " (אלברט איינשטיין)

ופיסיקה היא העתיד. פיסיקה הוא תחום במדע, הדן בתופעות המתרחשות סביבנו בעולם וביקום כולו, המנסה לזהות ולהסביר את העקרונות והחוקים הבסיסיים ביותר המאחדים תופעות רבות ככל האפשר. דרך גליליאו גלילי, ניוטון, טסלה ואיינשטיין, נחשף בפנינו תחום מדע מרתק המתאר איך דברים עובדים באמת ומה אנו, כאנושות, נרוויח מכך.

אז למה רצוי וכדאי ללמוד פיסיקה? כי לימודי הפיסיקה מעניקים את היכולת להסתכל ולהבין את העולם, לומדי הפיסיקה יש יתרונות רבים בשרות הצבאי והכי חשוב, הלימוד מפתח כישורי חשיבה ומטפח את הצד האינטלקטואלי של הלומד.

נשמח לראותכם במגמה שלנו.

לוח צלצולים

מספר שיעור

ראשון

שני

שלישי

רביעי

חמישי

שישי

שביעי

שמיני

תשיעי

תחילת שיעור

08:00

08:45

09:40

10:40

11:45

12:35

13:35

14:25

15:15

סוף שיעור

08:45

09:30

10:30

11:25

12:30

13:20

14:20

15:10

16:00

זמן הפסקה

10

10

20

5

15

5

5

דבר המנהלת

סמדר גולדשטיין

תלמידים, מורים והורים יקרים,

בפרוש השנה החדשה ברצוני לאחל ברכת שנה טובה ושנת לימודים מבורכת בעשייה חינוכית וערכית. לתלמידינו החדשים משכבת י' נאחל השתלבות מהירה במשפחת "תיכון הרצוג" .

"בית חינוך הרצוג" נבחר מידי שנה כתיכון מוביל ברמה הארצית בזכאות לבגרות , מעורבות חברתית וגיוס צה"ל. שמנו לנו למטרה להוביל את תלמידינו למיצוי המצוינות והפוטנציאל הטמון בכל תלמיד, מתוך אמונה כי בכל תלמיד ישנן חוזקות כל שצריך שיחד נוכל לדייק ולהעצימן.

אנו חיים בעידן בו החידושים הטכנולוגים משתנים חדשות לבקרים. ריבוי מקורות המידע הינו עצום. דבר המצריך מחד להיות קורא ביקורתי וסלקטיבי, ומאידך לדעת כי אין לאף אחד מונופול על הידע כפי שהיה בעולם הישן.

העולם הערכי כמעט ולא השתנה. אפלטון ואריסטו ראו במוסר תכונה ייחודית לבני אנוש. ערכי היסוד של מוסר, צדק ,כבוד האדם וחירותו יהיו תקפים לעד.

התוכנית הייעוצית, החברתית – ערכית מאפשרת לכם התלמידים, להיות מעורבים פעילים במגוון פעילויות כמו מעורבות קהילתית, מועצת תלמידים, קבלת החלטות במגוון דילמות מוסריות וערכיות בהן תעסקו לאורך השנה.
דמות הבוגר העומדת לנגד עיננו הינו אדם משכיל, מוסרי והומאני הרגיש לזולת מכבד את ערכי הדמוקרטיה והתרבות היהודית. ומנגד אדם סקרן המסוגל ללמוד לבד ,לעבוד בשיתוף פעולה, לחלוק מקורות מידע.

אתר בית ספר מאפשר לכם להכיר את בית ספרנו באופן וירטואלי. תוכלו להתרשם מהמגמות החדשניות והייחודיות שהנן ברוח הלומד של המאה העשרים ואחת. בהרצוג מגוון תכניות לימוד המאפשרות לכם להיות לומדים עצמאיים תוך טיפוח אחריות אישית. תכניות הלימוד הייחודיות הינן ממירות בגרות חיצונית.

ברצוני להודות לכל צוות "בית חינוך תיכון הרצוג" אשר בזכותם אנו מגיעים להישגים וקוטפים פרסי מצויינות שנה אחר שנה. שתהיה לכולנו שנת לימודים מוצלחת ובריאה.

בברכה
סמדר גולדשטיין
מנהלת בית חינוך תיכון הרצוג